BYD start productie in EV-fabriek in Thailand in derde kwartaal 2024

WWesley 29 maart 2024 11:16

Het Chinese EV-bedrijf BYD kondigt aan dat het de bouw van zijn elektrische voertuigfabriek in Thailand zal voltooien en de productie zal starten in het derde kwartaal van 2024. Dit nieuws werd bekendgemaakt tijdens de lopende autoshow in Bangkok.

In gebruik nemen EV-fabriek Thailand

BYD, een van de grootste producenten van elektrische voertuigen in China, gaat zijn EV-fabriek in Thailand in het derde kwartaal van dit jaar in gebruik nemen. De bouw van deze fabriek begon vorig jaar in maart. Met de opening van de fabriek streeft BYD ernaar zijn aanwezigheid in de Thaise markt te vergroten.

Investering BYD stimuleert Thaise economie

Volgens een persbericht van vandaag zal de investering van BYD in Thailand niet alleen geavanceerde productietechnologie met zich meebrengen, maar ook een impuls geven aan de industriële ontwikkeling en een groot aantal lokale banen creëren. Dit bevestigt de toewijding van BYD aan het stimuleren van de Thaise economie en het ontwikkelen van de lokale EV-sector.

Tijdens de show heeft het bedrijf de 2024 Atto 3 long range versie, in China bekend als Yuan Plus, uitgerold en ook de pre-sales voor de Denza D9 MPV (Multi-Purpose Vehicle) gestart. Dit onderstreept de ambitie van BYD om een breed scala aan EV-modellen in Thailand op de markt te brengen.

Internationale expansie van BYD

Naast Thailand heeft BYD in januari van dit jaar ook de productie in zijn fabriek in Oezbekistan opgestart. Het bedrijf is daarnaast bezig met de bouw van personenautofabrieken in Hongarije en Brazilië. Hieruit blijkt duidelijk de internationale groeiambitie van BYD op de EV-markt.

Meer artikelen