BYD Seal 06: Eerste model met de nieuwste DM-i technologie en meer dan 2000 km bereik

SSjoerd 8 april 2024 18:31

De BYD Seal 06 zal volgens lokale media een gecombineerd bereik hebben van meer dan 2000 kilometer en minder dan 3 L per 100 kilometer verbruiken bij een lage lading. Dit model wordt het eerste dat het vijfde generatie DM-i hybride systeem van de nieuwe energievoertuig maker introduceert.

Introductie van vijfde generatie DM-i hybride systeem

Het nieuwe model van BYD, de Seal 06, markeert een belangrijke mijlpaal als het eerste voertuig dat het vijfde generatie DM-i hybride systeem introduceert. Hiermee zet de fabrikant van nieuwe energievoertuigen (NEV) een grote stap richting energie-efficiëntie en duurzaamheid in de automobielsector.

Efficiëntie: Bereik en verbruik volgens NEDC-normen

Met een indrukwekkend gecombineerd bereik van meer dan 2.000 kilometer en een geschat verbruik van minder dan 3 L per 100 kilometer bij een lage lading, biedt de Seal 06 een ongeëvenaarde efficiëntie. Deze prestaties zijn volgens NEDC-normen, die internationaal erkend zijn als benchmark voor het meten van het energieverbruik van voertuigen.

De Seal 06 is uitgerust met een krachtige elektrische motor met een piekvermogen van 120 kW en een interne verbrandingsmotor met een inhoud van 1.498 ml en 74 kW. Deze combinatie biedt een optimale balans tussen prestaties en efficiëntie, waardoor de auto zowel hoge snelheden kan bereiken als zuinig kan rijden.

BYD heeft een breed scala aan voertuigen, van plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEVs) tot batterij-elektrische voertuigen (BEVs). Deze twee typen voertuigen waren goed voor ongeveer de helft van de indrukwekkende 3,02 miljoen NEV-verkopen van BYD vorig jaar.

Toekomstplannen: Update van DM hybride systeem en e-Platform

Om zijn marktaandeel te vergroten, heeft BYD plannen aangekondigd om zijn DM hybride systeem te updaten en zijn volledig elektrische platform e-Platform te verbeteren. Deze strategische stappen zijn gericht op het verder verbeteren van de efficiëntie en prestaties van hun voertuigen.

Meer artikelen