BYD scoort 5345 bestellingen op de autobeurs in Bangkok

SSjoerd 9 april 2024 10:01

Chinese autofabrikant BYD heeft 5345 bestellingen ontvangen op de Bangkok autotentoonstelling, waarmee het de tweede plaats behaalde in termen van bestellingen op het evenement. Het bedrijf toonde verschillende modellen op de beurs en maakte bekend dat het productie zal beginnen in zijn nieuwe fabriek in Thailand in 2024.

BYD behaalt tweede plaats in bestellingen

BYD, een Chinese autofabrikant, heeft in totaal 5345 bestellingen ontvangen tijdens de autobeurs in Bangkok. Dit aantal bestellingen zette het bedrijf op de tweede plaats in termen van totale ontvangen bestellingen tijdens het evenement. Het is een indrukwekkend aantal, mede gezien het feit dat het bedrijf verschillende modellen toonde, waaronder nieuwe en bestaande elektrische voertuigen.

BYD toont verscheidenheid aan modellen

Tijdens de autotentoonstelling in Bangkok heeft BYD een breed scala aan modellen gepresenteerd van zijn merken, waaronder BYD, Yangwang, Fang Cheng Bao en Denza. Dit markeert de eerste keer dat het bedrijf zijn gehele merk in één keer heeft getoond op een buitenlandse autotentoonstelling. Het is een belangrijke strategische zet die laat zien dat BYD van plan is om een aanzienlijk deel van de overzeese markt te veroveren.

BYD's fabriek in Thailand start productie in 2024

BYD heeft aangekondigd dat zijn nieuwe productiebasis voor personenauto's in Thailand naar verwachting zal worden voltooid en in productie zal gaan in 2024. De nieuwe faciliteit is een belangrijk onderdeel van BYD's strategie om uit te breiden naar buitenlandse markten en om meer elektrische voertuigen te produceren voor de groeiende vraag naar schone energievoertuigen wereldwijd.

In maart heeft BYD een indrukwekkend aantal van 302.459 nieuwe energievoertuigen (NEV's) verkocht, een stijging van 46,06 procent ten opzichte van vorig jaar en een stijging van 147,29 procent ten opzichte van februari. Deze cijfers tonen de groeiende populariteit van elektrische voertuigen en de toenemende vraag naar milieuvriendelijke transportopties.

Meer artikelen