BYD Pick-up: officiële spionagefoto's en details onthuld

SSjoerd 11 april 2024 23:46

De Chinese autofabrikant BYD heeft nieuwe details en foto's gedeeld van hun langverwachte elektrische pick-up. Met deze nieuwe foto's en video's krijgen we een beter beeld van hoe deze concurrent voor marktleiders als Tesla en Ford zich zou kunnen meten.

BYD onthult elektrische pick-up details

BYD heeft de wereld een glimp gegeven van hun nieuwste creatie: een volledig elektrische pick-up truck. Uit onderzoek blijkt dat pick-up trucks bovenaan de verkoopranglijst staan in 39 van de 139 onderzochte landen en regio's in 2022. Deze statistieken tonen duidelijk aan dat er een grote vraag is naar dit type voertuig, en BYD hoopt een stukje van de taart te bemachtigen met hun nieuwe model.

Geavanceerde technologie in nieuwe BYD pick-up

Net als zijn voorganger, de Fang Cheng Bao Bao 5, rust de nieuwe pick-up truck op het geavanceerde DMO-platform van BYD. Dit platform belooft een revolutionaire off-road ervaring dankzij zijn geavanceerde technologieën. Een van de belangrijkste kenmerken van dit platform is de Cell-to-Chassis (CTC) technologie, die helpt om het gewicht te verminderen terwijl de stijfheid toeneemt. Daarnaast heeft de pick-up een niet-dragend frame dat speciaal is ontworpen voor hybrides, dat gecombineerd wordt met een longitudinale hoogwaardige motor in het PHEV-systeem.

BYD pick-up levert bijna 480 pk

Wat de aandrijflijn betreft, lijkt de pick-up veel op de Fang Cheng Bao Bao 5. De truck zou een 1,5-liter motor moeten hebben die 135 kW levert, net als de Fang Cheng Bao Bao 5. Het vermogen van de truck is echter aanzienlijk hoger. BYD claimt dat de truck bijna 480 pk heeft, wat neerkomt op ongeveer 350 kW. Dit zou betekenen dat de truck aanzienlijk minder krachtig is dan het volledige systeem van de Leopard 5, dat een maximaal vermogen van 505 kW heeft.

BYD's DMO platform: energie-efficiënt en off-road klaar

Het DMO-platform van BYD maakt niet alleen een revolutionaire off-road ervaring mogelijk, maar het zet ook energie-efficiëntie voorop. Het platform integreert de voordelen van de DM-i en DM-p technologie, wat zorgt voor een optimale energie-efficiëntie. Bovendien biedt het platform de pick-up echte off-road capaciteiten, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van het voertuig.

Om het off-road avontuur te ondersteunen, is de pick-up uitgerust met een 540° view camera. Deze camera combineert een 360° surround view met een 180° ondercarriage view, waardoor de bestuurder een volledige overzicht heeft van de omgeving. De pick-up beschikt ook over V2L-capaciteit, hoewel BYD daar momenteel nog geen verdere details over heeft prijsgegeven.

Spionagefoto's hebben ons ook een kijkje gegeven in het interieur van de pick-up, dat vergelijkbaar lijkt te zijn met dat van de Leopard 5. Het interieur heeft een groot centraal infotainment unit en een apart LCD instrumentenpaneel. De console in het midden heeft twee grote handvatten. Aan de buitenkant zal de truck herkenbaar zijn aan de prominente BYD-lettering op de grille.

Lancering en prijs van de BYD pick-up

Volgens de laatste berichten zal de lancering van de truck waarschijnlijk binnenkort plaatsvinden en kunnen we de eerste leveringen verwachten tegen het einde van dit jaar. Hoewel er nog geen officiële prijs is vrijgegeven, wordt er gespeculeerd dat de prijs rond de 200.000 yuan (ongeveer 27.650 USD) zal liggen.

Meer artikelen