BYD noteert op één na hoogste verkoop van NEVs in maart

WWesley 1 april 2024 13:46

De Chinese autogigant BYD boekte in maart indrukwekkende verkoopcijfers voor nieuwe energievoertuigen (NEVs), met 302.459 verkochte eenheden, de op één na hoogste ooit. De sterke prestaties worden toegeschreven aan het herstel na het Chinees Nieuwjaar, met een aanzienlijke stijging ten opzichte van de afgelopen maanden en hetzelfde tijdstip vorig jaar.

Verkoop BEVs en PHEVs in maart

BYD, een van China's grootste automerken, verkocht in maart niet minder dan 139.902 accu-elektrische voertuigen (BEVs) en 161.729 plug-in hybride voertuigen (PHEVs). Deze cijfers onderstrepen het toenemend belang van elektrische en hybride voertuigen in de strategie van het bedrijf, dat zich de afgelopen jaren steeds meer heeft gericht op deze marktsegmenten.

Het aanbod van BYD's NEVs is niet beperkt tot personenauto's. Het bedrijf biedt ook een breed scala aan elektrische bedrijfsvoertuigen aan. Dit toont aan dat BYD's inzet op duurzame mobiliteit verder gaat dan alleen de particuliere consumentenmarkt en zich ook uitstrekt tot de commerciële sector, waar de vraag naar emissievrije oplossingen eveneens toeneemt.

Recordverkopen BYD in buitenlandse markten

BYD boekte in maart ook een recordaantal verkopen in buitenlandse markten met maar liefst 38.434 verkochte voertuigen. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de vorige recordmaand januari, toen het bedrijf 36.174 voertuigen buiten China verkocht. Deze cijfers benadrukken het groeiende succes van BYD op de internationale automarkt.

Naast de indrukwekkende verkoopcijfers voor NEVs, meldde BYD ook een aanzienlijke groei van zijn geïnstalleerde basis van vermogens- en energieopslagbatterijen, die in maart ongeveer 11.762 GWh bedroeg. Dit onderstreept BYD's toewijding aan de ontwikkeling en productie van hoogwaardige energieopslagsystemen, een cruciaal onderdeel van het succes van elektrische voertuigen.

Verkoopcijfers BYD's NEVs in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar verkocht BYD in totaal 626.263 NEVs, een stijging van 13,44 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Hoewel dit een daling betekent ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar, toont het toch de aanhoudende groei van BYD in de sector van de elektrische voertuigen. Het bedrijf blijft investeren in de ontwikkeling en productie van NEVs om aan de groeiende vraag te voldoen.

Meer artikelen