BYD lanceert compacte elektrische SUV Yuan Up vanaf $13,400

WWesley 26 maart 2024 16:02

De Chinese autofabrikant BYD heeft een nieuwe compacte elektrische SUV, de Yuan Up, gelanceerd. Met een prijskaartje vanaf $13,400, is het voertuig bedoeld om elektrisch rijden betaalbaarder te maken.

BYD lanceert betaalbare elektrische SUV

BYD heeft de Yuan Up uitgerold, een compacte elektrische SUV die het nieuwste betaalbare model van het bedrijf is. De Yuan Up is beschikbaar in drie verschillende versies, met een maximale actieradius van 401 kilometer. Afhankelijk van de gekozen versie kan de auto in slechts 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Dit maakt de Yuan Up een indrukwekkende nieuwkomer in de wereld van elektrische SUV's.

Eerste A0-klasse SUV op e-Platform 3.0

De Yuan Up heeft de eer om het eerste A0-klasse SUV-model te zijn op het volledig elektrische e-Platform 3.0 van BYD. Dit platform is speciaal ontworpen voor elektrische voertuigen en belooft hoge prestaties en efficiëntie. De A0-klasse duidt op voertuigen met een wielbasis tussen 2,2 en 2,5 meter, wat betekent dat de Yuan Up een compact maar krachtig voertuig is.

Drie prijsopties voor de Yuan Up

Voor de Yuan Up biedt BYD drie verschillende prijsopties aan. De basisversie van de voertuig begint vanaf RMB 96,800, omgerekend ongeveer $13,400. Dit maakt het voertuig uiterst betaalbaar in vergelijking met veel andere elektrische SUV's op de markt. De andere twee versies zijn iets duurder, met prijzen van RMB 109,800 en RMB 119,800. Deze prijsverschillen hangen samen met het type motor en de batterijcapaciteit van de verschillende modellen.

Een ander belangrijk kenmerk van de Yuan Up is de ondersteuning voor snelladen. Hierdoor kan de batterij van het voertuig in slechts 30 minuten van 30 procent naar 80 procent opladen. Dit betekent dat je tijdens een korte pauze tijdens een lange rit snel de accu van je auto kunt bijvullen, waardoor je meer tijd op de weg kunt doorbrengen in plaats van bij het oplaadstation.

Yuan Up gericht op jonge, kostenbewuste klanten

De lancering van de Yuan Up wordt gezien als een strategische zet van BYD om een breder klantenbestand aan te trekken. Met zijn aantrekkelijke prijsstelling en ontwerp dat jonge mensen aanspreekt, heeft de Yuan Up het potentieel om een belangrijke rol te spelen in het versnellen van de acceptatie van elektrische voertuigen. Bovendien zijn er speciale aanbiedingen voor klanten die het voertuig kopen vóór 30 juni, waaronder een inruilsubsidie van RMB 2,000 en een rentevrije lening voor 24 perioden.

De Yuan Up voegt zich bij de succesvolle Yuan familie van BYD, waaronder de Yuan Plus en Yuan Pro, die in de afgelopen twee jaar een van de best verkochte modellen van het bedrijf zijn geweest. Deze modellen hebben consequent meer dan 30,000 eenheden per maand verkocht in 2023, wat bijgedragen heeft aan de sterke prestaties van BYD op de markt voor elektrische voertuigen.

Yuan Up cruciaal voor BYD's verkoopdoelen

BYD ziet de Yuan Up als een sleutel tot het bereiken van hogere verkoopdoelen. Het bedrijf streeft ernaar de vervanging van traditionele benzinevoertuigen te versnellen en gelooft dat de Yuan Up, met zijn betaalbare prijs en aantrekkelijke ontwerp, hier een centrale rol in kan spelen. Met een voorspelde verkoopdoelstelling van 4 miljoen eenheden, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor BYD en de Yuan Up.

Meer artikelen