Belangrijk Chinees EV-forum vindt plaats in Californië

WWesley 7 april 2024 20:46

Het World New Energy Vehicle Congress (WNEVC), China's toonaangevend forum voor elektrische voertuigen, houdt in mei een conferentie in Sacramento, Californië. Dit weerspiegelt de ambitie van Chinese EV-fabrikanten om te blijven uitbreiden.

WNEVC conferentie in Californië

Het WNEVC, het belangrijkste forum voor elektrische voertuigen in China, heeft aangekondigd dat het een conferentie zal houden in Sacramento, Californië. Deze tweedaagse bijeenkomst, gepland voor 16-17 mei, is bedoeld om de nieuwste trends en ontwikkelingen in de EV-industrie te bespreken. De aankondiging werd gedaan door de Chinese Society of Automotive Engineers, die de belangen van de auto-industrie in China vertegenwoordigt.

China leidt wereldwijde EV-export

China heeft zich gevestigd als een wereldleider in de export van elektrische voertuigen, dankzij bedrijven zoals BYD en Geely die aan de leiding staan van een zeer ontwikkelde en kostenefficiënte toeleveringsketen. De Chinese EV-industrie heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, mede dankzij de steun van de overheid en de snelle technologische vooruitgang.

Ondanks de indrukwekkende groei van de Chinese EV-industrie, zijn er ook zorgen over subsidies en de impact daarvan op de wereldmarkt. De VS in het bijzonder heeft bezwaar gemaakt tegen de Chinese subsidies voor de EV-industrie, omdat deze de concurrentie vervalsen en de binnenlandse Amerikaanse EV-industrie bedreigen. Deze kwestie is een belangrijk punt van discussie geworden in de handelsrelaties tussen de VS en China.

Internationale ambities van Chinese EV-fabrikanten

Het feit dat de WNEVC-conferentie voor het eerst buiten China plaatsvond, in München, Duitsland, in september, signaleert de internationale groeiambities van Chinese EV-fabrikanten. Dit was een belangrijke mijlpaal, die de wens van China om een wereldleider te worden op het gebied van elektrische voertuigen benadrukt. Gecombineerd met de aankomende conferentie in Californië laat dit de vastberadenheid zien van Chinese EV fabrikanten om uit te breiden naar nieuwe markten.

Meer artikelen