Baojun Yep Plus: een groter, kleurrijker en krachtiger SUV-model klaar voor release

SSjoerd 25 maart 2024 18:32

Baojun heeft meer informatie vrijgegeven over de aanstaande release van de Yep Plus, een grotere, vijfdeurs variant van hun populaire Yep SUV-model. Met nog grotere afmetingen, vijf nieuwe kleuren en veelbelovende technische specificaties, is de Yep Plus klaar om de markt te veroveren.

Kleurrijke lancering van de Yep Plus

De nieuwste toevoeging aan de Baojun Yep-familie, de Yep Plus, komt met een reeks aan kleuren geïnspireerd op de lucht gedurende 24 uur. De vijf unieke kleuren - wolkengrijs, wolkzee wit, azuurblauw, aurora groen en ruimtezwart - bieden kopers de mogelijkheid om hun nieuwe auto aan te passen aan hun individuele persoonlijkheid. Met de lancering volgende maand kunnen we snel meer kleur zien op de weg.

Groter en stoerder: de Yep Plus

Baojun brengt de Yep Plus op de markt, een grotere variant van hun populaire drie-deurs Yep SUV-model. De Yep Plus zet het vierkante, doosachtige design van de originele Yep voort, waarbij klassieke off-road looks worden gecombineerd met een stedelijk hoekig design. Met afmetingen van 3996, 1760 en 1726 mm (l/b/h) en een wielbasis van 2560 mm, is de Yep Plus een flinke SUV, die echter nog steeds net onder de 4 meter blijft.

De Yep Plus is uitgerust met innovatieve technologieën om de rijervaring te verbeteren. Zo komt de auto met automatische koplampen die gebruik maken van 184 LEDs, waardoor je altijd goed zicht hebt op de weg, ongeacht de lichtomstandigheden. De zijwaarts openende achterklep biedt bovendien 12 liter aan extra opbergruimte, ideaal voor het vervoeren van je bagage of boodschappen. Als extraatje wordt elke Yep Plus geleverd met een standaard bagagedrager op het dak, perfect voor de avontuurlijke rijder.

Krachtige motor voor de Yep Plus

Binnen in de Yep Plus vind je een krachtige 75 kW elektrische motor op de achteras. De Yep Plus maakt gebruik van een lithium ijzer batterij, wat betekent dat hij niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook belooft om een indrukwekkend CLTC bereik van 401 km te leveren. Dit maakt de Yep Plus een aantrekkelijke optie voor zowel stadsritten als langere reizen.

Baojun, een merk dat in 2010 onder Wuling is ontstaan en sinds 2011 auto's verkoopt, heeft zich snel gevestigd in de Chinese auto-industrie. Hoewel de auto's aanvankelijk voornamelijk werden samengesteld uit onderdelen van General Motors, heeft Baojun zich ontwikkeld tot een gerenommeerd producent van kleine elektrische voertuigen en is het bedrijf niet langer afhankelijk van de GM-onderdelenbak. Met de introductie van de Yep Plus zet Baojun zijn groei voort en zet het bedrijf een nieuwe stap in de elektrische auto-industrie.

Meer artikelen