Avatr ontkent de aankoop van HiPhi

SSjoerd 9 april 2024 14:31

In een on/off romance-achtige situatie ontkent Avatr nu dat ze HiPhi gaan kopen, zo meldt Fast Technology. Geruchten over problemen bij HiPhi begonnen in januari, met verdere verwikkelingen in de volgende maanden.

Avatr ontkent overname van HiPhi

Wat lijkt op een wisselvallige romance, ontkent Avatr nu dat ze van plan zijn om HiPhi te kopen. Gisteren zei een woordvoerder van Avatr botweg: 'Praat geen onzin, zoiets bestaat niet' als reactie op het nieuws dat Avatr HiPhi had overgenomen en de productie deze maand zou hervatten. Hoewel de opmerking van Avatr niet uitsluit dat er nog steeds gesprekken gaande zijn, is het duidelijk dat er op dit moment geen definitieve overeenkomsten zijn.

Problemen bij HiPhi beginnen in januari

Er doen al sinds januari geruchten de ronde over problemen bij HiPhi, die het bedrijf destijds ontkende. Maar in februari kondigde bedrijfsoprichter Ding Lei een productiestop aan die naar verwachting zes maanden zou duren, en gaf hij een overzicht van de afbouw van salarisbetalingen. Hij zei ook dat HiPhi in werkelijkheid een venster van drie maanden had om een ommekeer te organiseren. De opmerkingen van Ding hebben de geruchten over problemen bij HiPhi alleen maar versterkt.

Avatr-president ondersteunt Ding Lei

Ondanks de geruchten en de ontkenning van Avatr, heeft de president van Avatr, Chen Zhuo, eerder een bemoedigende boodschap gepost ter ondersteuning van Ding Lei. Hij zei: 'Hij is een gerespecteerde senior in de industrie, en ik kijk uit naar de terugkeer van de heer Ding en HiPhi.' Deze verklaring geeft aan dat er enige hoop kan zijn voor de toekomst van HiPhi, ondanks de huidige problemen.

In een poging om de after-sales zorg voor bestaande autobezitters te behouden, heeft HiPhi zich gewend tot livestream verkoop. Yang Yueqing, projectdirecteur van HiPhi, leidt deze verkoopinitiatieven en promoot diverse vlees- en drankproducten. Hoewel dit een onconventionele aanpak kan zijn, toont het aan dat HiPhi zich inzet om zijn zaken draaiende te houden te midden van de huidige uitdagingen.

Meer artikelen