Avatr brengt verbeterde Avatr 12 elektrische sedan op de markt met 11,6% lagere startprijs

WWesley 30 maart 2024 13:46

Avatr Technology, ondersteund door Changan Automobile, CATL en Huawei, introduceert een update voor de Avatr 12, hun enige huidige elektrische sedan. Deze heeft nu een lagere startprijs. De Avatr 12 maakt gebruik van Huawei's Huawei Inside-oplossing en beschikt over enkele componenten en een geassisteerde rijfunctie van de tech-gigant.

Avatr 12 met verlaagde startprijs

Avatr Technology, een elektrisch voertuigmerk dat wordt ondersteund door Changan Automobile, CATL en Huawei, heeft een update gelanceerd voor zijn huidige elektrische sedan, de Avatr 12. De startprijs van dit model is verlaagd, waardoor het nu betaalbaarder is. Met deze prijsverlaging wil Avatr waarschijnlijk een breder publiek aanspreken en de concurrentie aangaan met andere elektrische voertuigen op de markt.

De Avatr 12 maakt gebruik van Huawei's Huawei Inside-oplossing. Dit houdt in dat de sedan uitgerust is met diverse componenten van de technologiegigant, waaronder ook een ondersteunde rijfunctie. Deze functie belooft een soepelere en veiligere rijervaring te bieden, dankzij de geavanceerde technologieën die Huawei in zijn oplossing heeft geïntegreerd.

Indrukwekkende actieradius van de Avatr 12

Het model is uitgerust met een 94,5 kWh Li-ion ternary-batterij van CATL, beschikbaar voor alle uitvoeringen. Dit zorgt voor een indrukwekkende CLTC-actieradius van 700 kilometer voor de enkel-motorversies en 650 kilometer voor de dubbel-motorversies. Deze indrukwekkende actieradius maakt de Avatr 12 een serieuze concurrent in de markt van elektrische voertuigen.

Goedkopere instapversie van Avatr 12

De nieuwe Avatr 12 van Avatr heeft nu een goedkopere instapversie die eerder niet beschikbaar was, terwijl de prijzen van de drie eerder beschikbare versies ongewijzigd blijven. Door dit nieuwe aanbod toont Avatr zijn inzet om elektrisch rijden toegankelijker te maken voor een groter publiek, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en prestaties van hun producten.

Meer artikelen