Australische kobalt-raffinaderij zet in op vraag naar 'ethische' EV-metalen vrij van China

WWesley 5 april 2024 08:46

Ondanks een langdurige prijsdaling in batterijmetaalprijzen, zet het bedrijf dat van plan is Australië's eerste kobalt-raffinaderij te bouwen, zijn project voort. Het bedrijf gokt dat de Amerikaanse en Europese inspanningen om de Chinese dominantie in kritieke mineralen te doorbreken, alternatieve toeleveringsketens zullen ondersteunen.

Voortzetting ondanks prijsdalingen

Het bedrijf dat de eerste Australische kobalt-raffinaderij plant, zet zijn project voort ondanks een aanhoudende prijsdaling in de prijs van batterijmetalen. Cobalt Blue, het bedrijf achter dit project, gokt dat de inspanningen van de VS en Europa om de Chinese dominantie in cruciale mineralen te doorbreken, alternatieve toeleveringsketens zullen ondersteunen. Dit is een grote gok, maar het bedrijf ziet potentieel in deze nieuwe markt.

Cobalt Blue, dat van plan is om 'ethisch' batterijwaardig kobalt sulfaat te produceren in West-Australië, heeft een partnerschap aangekondigd met de Japanse olie- en gasraffinaderij Iwatani Corp. De productie zal plaatsvinden op een site die Iwatani Corp. in de buurt van Perth in West-Australië bezit. Dit partnerschap markeert een belangrijke stap in de poging om een alternatieve supply chain te creëren buiten de Chinese invloedssfeer.

Meer artikelen