Amerikaanse autofabrikanten onderzoeken mogelijke technologiedeals met Chinese EV

WWesley 26 maart 2024 20:01

Verschillende Amerikaanse autofabrikanten, waaronder Tesla, zijn naar verluidt in gesprek met de grootste EV-batterijfabrikant ter wereld, CATL, om hun batterijtechnologie te licentiëren. Dit komt in een tijd waarin autofabrikanten wanhopig proberen de kosten van elektrische voertuigen te verlagen.

Tesla overweegt licentiëren van CATL-technologie

Volgens geruchten zijn Tesla en andere Amerikaanse autofabrikanten in gesprek met CATL, 's werelds grootste EV-batterijfabrikant, om hun batterijtechnologie te licentiëren in plaats van een eigen faciliteit in de Verenigde Staten op te zetten. Dit zou een strategische zet zijn om de productiekosten van elektrische voertuigen te verlagen.

Mocht een deal tussen Tesla en CATL doorgaan, dan zou het voorbeeld van Ford als blauwdruk dienen. Ford heeft eerder een partnerschap met CATL gevormd, waarbij ze een batterijfabriek van $3,5 miljard in Michigan hebben opgezet. Net zoals Ford, zou Tesla dan CATL's technologie in licentie nemen en batterijpakketten aankopen voor hun elektrische voertuigen.

Druk om EV-kosten te verlagen

Met de stijgende concurrentie in de elektrische voertuigmarkt, staan Amerikaanse autofabrikanten onder druk om de productiekosten te verlagen. Dit heeft ze ertoe aangezet om de Amerikaanse regering te vragen regelgeving rondom batterijbronnen te versoepelen. Deze regelgeving ontmoedigt momenteel fabrikanten om batterijmaterialen van buitenlandse entiteiten te betrekken, waaronder China en Rusland.

Meer artikelen